Bezinningen voor de Rozenkrans (vervolg) :

De Glorievolle Mysteries

1- Eerste Mysterie: De opstanding van Jezus uit de doden.

Vrucht van de Mysterie: het Geloof

Jezus is niet meer in het graf. Hij is verrezen! En Hij verschijnt aan Maria Magdalena en aan Petrus en aan vele anderen… Hij leeft!Het Leven heeft de dood overwonnen.

Maria, is Hij ook niet aan jou verschenen? Jij die nooit aan Hem hebt getwijfeld, noch aan zijn beloften van eeuwig leven.

Heilige Maria, bid voor ons, voor onze landgenoten en voor alle mensen, geef ons een vast geloof in het leven na lijden en dood, en help ons op de dood goed voor te bereiden.


2- Tweede Glorievolle Mysterie : De Hemelvaart van Jezus.

Vrucht van de Mysterie: De Hoop

Voor het laatst zijn de apostelen rond Jezus verenigd. En terwijl Hij hen zegent, onttrekt Hij zich aan hun blik. Jezus is nu in een voor ons onzichtbare wereld.

Maria, wij voelen ons als wezen. We zoeken troost bij jou en je opent ons de ogen voor de onzichtbare gemeenschap van de heiligen die ons omringt.

Heilige Maria, bid voor ons, voor onze landgenoten en voor alle mensen, versterk ons geloof in de gemeenschap van de heiligen, geef dat we nooit nalaten te bidden voor onze overleden familieleden en voor alle overledenen, ook zij die hun leven voor ons land hebben gegeven.


3- Derde Glorievolle Mysterie: De heilige Geest daalt neer over de apostelen.

Vrucht van de Mysterie: Apostolische naastenliefde

Een hevige wind, tongen van vuur… de beloofde Helper met zijn kracht om altijd bij ons te blijven. De apostelen lijken wel dronken. Vol van de heilige Geest spreken ze in alle talen, in de naam van Christus, over de Liefde van de Vader.

Maria, Bruid van de heilige Geest, meer dan wie ook heb je je opengesteld voor de Geest, zodat je je vrijheid voor niets anders hebt gebruikt dan om God en de anderen lief te hebben.

Heilige Maria, we bidden jou voor Franciscus onze paus, voor de bisschoppen en de priesters, en voor alle gelovigen dat allen zich volgzaam door de heilige Geest laten leiden om God in woord en daad te aanbidden.


4- Vierde Glorievolle Mysterie: Maria ten hemel opgenomen.

Vrucht van de Mysterie: De genade van een goede dood

Met ziel en lichaam wordt Maria in de hemel opgenomen. Het hemels hof juicht. Wie is zij dan? Dochter van God, Moeder van God en Bruid van God. Spiegel van Gods schoonheid!

Maria, als er een schoonheid is die de wereld redt, dan is het Gods schoonheid, waarvan jij de zuiverste weerspiegeling bent. Daartegenover staan alle daden waarmee de mens zijn eigen ziel en lichaam verontreinigt, en erger nog, alle misbruiken waarmee hij op de ziel en het lichaam van anderen trapt.

Heilige Maria, bid voor ons, voor onze landgenoten en voor alle mensen, dat we niet alleen de schepping schoon houden, maar vooral, dat iedereen volgens zijn levensstaat de kuisheid opnieuw leert waarderen, als een deugd die ons allen schoner maakt.


5- Vijfde Glorievolle Mysterie: Maria wordt in de hemel gekroond.

Vrucht van de Mysterie: Grotere toewijding tot Maria

Er verscheen een groot teken aan de hemel: een vrouw, bekleed met de zon, de maan onder haar voeten. De Vader, de Zoon en de heilige Geest kronen haar tot Koningin.

Maria, God alleen is groter dan jou. Koningin in de hemel, we willen je ook als de Moeder van de Kerk op aarde de verschuldigde eer brengen, ook al gedragen we ons niet altijd als waardige dochters en zonen van jou.

Heilige Maria, bid voor ons, bid voor de Kerk in ons land en voor de universele Kerk, en voor eenheid, vrede en loyaliteit in de Kerk.