Zaterdag 7 oktober 2023 om 15.00u, laat ons de rozenkrans voor Belgïe en de wereld bidden

 

Bij verschillende gelegenheden heeft de Paus de gelovigen over de hele wereld uitgenodigd om de rozenkrans te bidden, in het bijzonder tijdens de maand oktober: “Bid dat de heilige Moeder Gods de Kerk onder haar beschermende mantel plaatst: om haar te behoeden voor de aanvallen van de boze […], en dat zij [de Kerk] zich mag inzetten om zonder aarzeling te strijden zodat het kwaad niet overwint.”(september 2018)

Op zaterdag 7 oktober 2023 om 15.00 uur zullen we in België en in de hele wereld de Rozenkrans bidden voor de Kerk, voor de heropleving van de deugden Geloof, Hoop en Liefde, voor de bescherming van het menselijk Leven en voor Vrede in de wereld zoals Onze Lieve Vrouw in Fatima bij elk van haar verschijningen heeft gevraagd. De Kerk, de mystieke Bruid van Christus, heeft de opdracht gekregen om tot aan het einde van de wereld het Geloof, de leer van Christus en het leven van zijn goddelijke genade in onze ziel door de sacramenten door te geven. ddd

Volgens de leer van de pausen hoopt de Kerk “dat alle christengelovigen mogen roemen in het onderworpen zijn aan het rijk van de Maagdelijke Moeder van God, die koninklijke macht heeft en brandt van moederlijke liefde” om aan de zielen de vruchten van de Verlossing uit te delen. Pius XII heeft de Encycliek Ad Cœli Reginam geschreven om het feest van Maria Koningin in te stellen. Kort voor haar dood vertrouwde de heilige Jacinta aan haar nicht Lucia van Fatima toe: “Vertel iedereen dat God ons zijn genaden schenkt door het Onbevlekt Hart van Maria… dat we om vrede vragen aan het Onbevlekt Hart van Maria, omdat God die aan haar heeft toevertrouwd. Ach, kon ik maar in elk hart het vuur leggen dat in mijn borstkas brandt en me zo doet houden van het Hart van Jezus en het Hart van Maria. Laten we de Harten van Jezus en Maria troosten door de liefdesdaad die het bidden van de rozenkrans is, als eerherstel voor de zonden die hun Harten beledigen en voor de bekering van de zondaars.

Door de rozenkrans te bidden tonen we onze gehechtheid aan Maria en vragen we ook om haar hulp wanneer we mediteren over de episodes van haar leven met haar Zoon, Jezus, naar Wie zij ons leidt. Het bidden van de rozenkrans raakt het hart van onze hemelse Moeder. Ze beloofde haar kinderen die dit gebed baden dat ze speciale hulp zouden krijgen, “een oplossing voor elk probleem, hoe groot of klein ook” (Zr Lucia van Fatima).

Mogen deze tijden van gebed, versterkt door een paar liederen, verlopen in sereniteit en de vrede die we zoeken uitstralen, in naastenliefde en met respect voor iedereen, voor het leven in de omgeving en voor de veiligheidsvoorschriften.

Nederig en vol vertrouwen in God vragen we ook om de steun van Maria, Troosteres van de Bedroefden, in alle beproevingen die we doormaken. We vertrouwen haar onze zielen toe, onze families, onze samenleving, ons land en de hele wereld.

We nodigen jullie uit om gebedsplaatsen te creëren en ze aan ons door te geven, zodat andere biddende mensen zich bij jullie kunnen aansluiten. Op onze website komen die dan op een kaart, zodat iedereen ze daar kan vinden en/of in de lijst op dezelfde pagina.

De rozenkrans wordt altijd gebeden op de dag die is aangekondigd op de website, tenzij anders aangegeven.

Maak gebedsgroepen en sluit je erbij aan en maak ze bekend aan allen die dorsten naar de Vrede waarheen Maria ons leidt en die alleen in God te vinden is!

Om u te helpen deze informatie aan uw omgeving door te geven, aarzel niet om de flyer te downloaden,  hem af te printen en te verspreiden.

Elke gift op de rekening IBAN : BE38 9733 5179 3772 – BIC : ARSPBE22 is welkom om het drukken van flyers financieel te steunen die wij u zullen toesturen op verzoek op info@rosaryontheborders.be
Dank u bij voorbaat!

Als u foto’s maakt van de gebedssamenkomsten en ze met ons wil delen om anderen aan te moedigen om zich bij deze gebedsmomenten aan te sluiten via Instagram, Facebook en /of deze site, kan u ze e-mailen naar info@rosaryontheborders.be, maar respecteer de privacy van de deelnemers en zeg hen dat er foto’s genomen worden.  Als u ons afbeeldingen of foto’s toestuurt, verleent u ons automatisch het recht om ze ook te gebruiken, hetzij op gebedskaarten, homepages, sociale media en offline media. Als u dat niet wenst, gelieve dan een copyright vermelding op de betreffende foto aan te brengen, vooraleer ze door te sturen.

 

Hernieuwing van de toewijding van België aan het Heilig Hart en het Onbevlekt Hart van Maria

 

In 1868 werd België voor het eerst toegewijd aan het Heilig Hart van Jezus.
Het was een van de eerste landen dat werd toegewijd aan het Heilig Hart.
De toewijding van ons land aan het Onbevlekt Hart van Maria vond plaats op 15 augustus 1943.
Sinds 2020 wordt deze toewijding jaarlijks hernieuwd.
Dit jaar vindt de hernieuwing van de toewijding plaats tijdens de mis die gevierd zal worden op

Zaterdag 11 maart 2023 om 15 u

in de Basiliek van het Heilig Hart in Koekelberg

 14u20: tweetalig Rozenkransgebed (Blijde Mysteries)

15u00: tweetalige mis en toewijdingsgebed voor België

16u15-17u00: aanbidding van het Heilig Sacrament

Vandaag staan België en de wereld voor enorme uitdagingen. We hebben de hulp van de Heer nodig: “Ik hef mijn ogen op naar de bergen; vanwaar zal hulp tot mij komen? Hulp komt tot mij van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft. “(Ps. 121(120),1-2). Daarom lijkt de toewijding van ons land wenselijk, om een nauwere band tussen de Hemel en ons land te scheppen.

De vereniging “Per Mariam ad Jesum” die aan het initiatief van deze viering ligt, nodigt priesters en gelovigen van harte uit om deze viering bij te wonen.

Priesters die wensen te concelebreren, kunnen dit laten weten door een e-mail te sturen naar toewijding.consecration@gmail.com.

Indien u één of meer posters (A3) en flyers (A6) wenst om uw pastorale eenheid, uw parochie, uw gebedsgroep op de hoogte te brengen van deze gebeurtenis, stuur dan een e-mail naar ditzelfde adres met vermelding van uw postadres en het aantal gewenste posters en flyers. Ze worden zo snel mogelijk toegestuurd.

Op de Facebook-pagina van het evenement vindt u meer uitleg over de betekenis van de toewijding en de redenen voor de hernieuwing ervan. https://www.facebook.com/Cons%C3%A9cration-de-la-Belgique-Toewijding-van-Belgi%C3%AB-103994228132255/ 


 

De eerste rozenkrans voor mannen ter wereld.


Ter gelegenheid van de maand van de Rozenkrans worden mannen van alle leeftijden over de hele wereld uitgenodigd om deze zaterdag 8 oktober 2022, in het openbaar, de Rozenkrans te bidden ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Heilige Rozenkrans die de dag ervoor, 7 oktober, werd gevierd.

“De rozenkrans voor mannen, een initiatief dat begon in Polen en Ierland en gestaag is gegroeid, zal in oktober voor het eerst wereldwijd worden gehouden tijdens de maand van de rozenkrans. Op 8 oktober zullen mannen uit vijf continenten die zaterdag 24 uur lang bidden. » zie Tribune Chrétienne 22 september 2022

België sluit zich aan bij het internationale initiatief van het rozenkransgebed door mannen die knielen op het openbare plein om boete te doen en goddelijke barmhartigheid af te smeken door de Moeder van God aan te roepen.

 Zaterdag 8 oktober 2022 om 15.00 uur
gebed van de rozenkrans – glorieuze mysteries –
voor Sint Michiels en Sint Goedele kathedraal 
te Brussel.

 


 

Zaterdag 1 oktober 2022 om 15.00u


“Bid, bid veel.”

“Bid altijd.”

“Ik zal de zondaars bekeren.”

“Hou je van mijn Zoon? Hou je van mij? Offer jezelf dan op voor mij. Vaarwel.”

(Onze Lieve Vrouw van Beauraing 1932 – 1933.)

Deze paar verzoeken van Onze Lieve Vrouw in Beauraing in 1932 en 1933 behoren tot de vele oproepen van onze Hemelse Moeder die steeds in dezelfde richting gaan: een aanhoudend verzoek om gebeden en offers voor de bekering van de zondaars.

Maria, Medeverlosseres, heeft bij de Menswording aanvaard de Moeder van de Verlosser te zijn en staat aan de voet van het Kruis waaraan Gods Zoon, haar Zoon, sterft voor de verlossing van de wereld. Zij omarmt de onuitsprekelijke verschrikking van de luciferische opstandigheid “Non serviam” – ik wil niet dienen -, die de zonden van de mensheid zijn tegenover de oneindige liefde van de Vader.

In de Heilige Mis wordt tijdens de consecratie het offer van Christus in de hele wereld bestendigd tot de voleinding der eeuwen. Hij roept ons op ons te verenigen met dit offer van de Zoon van God aan zijn Vader, voor de vergeving van de zonden en de bekering van allen. Wat een genade, wat een geschenk en wat een opdracht…

Laten wij deze onvoorwaardelijke Liefde van onze Schepper voor elk van zijn schepselen doorgeven aan de mensen om ons heen. Laten we zoveel mogelijk samenwerken voor de uitstraling ervan. Is het niet de belangrijkste daad  van naastenliefde hen te laten weten wat hen werkelijk gelukkig zal maken en wel voor altijd?

Maria, die onze Moeder werd aan de voet van het Kruis, was zeer bedroefd toen zij zag hoezeer de mensheid zich afwendde van haar eindbestemming, het eeuwig geluk in God. Zij kwam ons steeds weer vertellen over de liefde die zij deelde met de Vader en de Zoon, en die zij samen willen voor alle mensen. Zij dringt er te pas en ten onpas op aan, dat wij ons bewust worden van de kortstondigheid van ons verblijf op aarde. Zij spoort ons aan meer en meer van het leven van God te leven door gebed en sacramenten. Tenslotte vraagt zij ons boete en eerherstel te doen voor hen die God beledigen, de oneindig goede, oorsprong en einde van alle dingen.

Op zaterdag 1 oktober 2022 om 15.00 uur zullen wij door het Rozenkransgebed vragen dat Maria bij haar Zoon Jezus voor ons ten beste spreekt om ons Geloof te versterken, het Leven te beschermen en Vrede te verkrijgen op alle niveaus van de samenleving in ons geliefde land en in de hele wereld. Wij zullen bidden in verbondenheid met allen die bidden, of we hen kennen of niet, in heel België en in de rest van de wereld.

De boodschappen van Onze Lieve Vrouw van het Gouden Hart in Beauraing (1932-1933) en die van Onze Lieve Vrouw der Armen in Banneux (1933) herinneren ons aan de vurige verzoeken van onze goede Hemelmoeder aan de kinderen van Fatima en vervolgens aan zuster Lucia in 1925.

Aan het begin van de maand die gewijd is aan de Rozenkrans, is de eerste zaterdag, een dag van bijzondere genaden om de devotie te beginnen of te verdiepen die Onze Lieve Vrouw in Fatima met aandrang heeft gevraagd voor de bekering van de zondaars.

Als u deze informatie wil doorgeven aan mensen in uw omgeving, aarzel niet om  posters of flyers te vragen, als u zich inschrijft .

Als u verpleeghuizen, ziekenhuizen of andere plaatsen kent waar mensen wonen die zich niet kunnen verplaatsen, maar die toch graag zouden willen deelnemen aan dit gebedsinitiatief, dan kunnen kleine ‘gebedenboekjes’ hen helpen. Om ze te verkrijgen, volstaat het ons uiterlijk op 15 september een e-mail te sturen (info@rosaryontheborders.be ), met vermelding van het aantal “gebedenboekjes” dat u wenst en het adres waarnaar wij ze kunnen sturen. Vermeld ook de naam van de instelling waar deze mensen wonen, zodat er geen dubbele verzendingen zijn.

Elke gift op rekening IBAN: BE38 9733 5179 3772 – BIC: ARSPBE22 is welkom om het drukken van affiches en flyers, de productie van gebedenboekjes voor mensen  die alleen willen bidden, en de verzendingskosten te bekostigen. Wij danken u bij voorbaat voor uw bijdrage!

Wij hopen dat velen zich aanbieden als voorganger of gebedsleider via het online formulier op deze website – onder de rubriek “De Rozenkrans”.

Moge Onze Lieve Vrouw u behoeden en beschermen! Naar Jezus door Maria!

 

Als u foto’s maakt van de openbare rozenkrans en ze met ons wilt delen om anderen aan te moedigen bij dit gebedsinitiatief aan te sluiten via Instagram, Facebook en/of deze site door ze naar ons te mailen op info@rosaryontheborders.be , respecteer dan alstublieft de privacy van andere deelnemers en laat hen weten dat er foto’s worden gemaakt. Als u afbeeldingen/foto’s uploadt en naar ons stuurt, verleent u ons automatisch het recht om die te gebruiken. Dit omvat het gebruik op digitale media zoals kaarten, homepages, social media posts, maar ook offline media. Indien u dit niet wenst te doen, gelieve dan een leesbare copyrightvermelding op de afbeelding aan te brengen alvorens ze te uploaden.