Waarom komen we samen om de Rozenkrans om 15.00 uur te bidden?

Woorden van de Heer aan de H. Faustina:

Smeek mijn barmhartigheid om 15u af, vooral voor de zondaars. Verdiep jezelf al is het maar voor een kort ogenblik in mijn lijden, in het bijzonder in mijn verlatenheid op het ogenblik van de doodsstrijd. Dit is het uur van grote barmhartigheid voor de hele wereld. Ik zal het je toestaan in mijn stervensverdriet binnen te treden. Op dit uur zal Ik niets weigeren aan een ziel die Mij op grond van mijn lijden een verzoek doet.

Het was het uur van genade voor de hele wereld. De barmhartigheid zegevierde over de gerechtigheid. Mijn dochter, ga ten minste een ogenblik de kapel binnen en aanbid in het H. Sacrament mijn Hart dat vol barmhartigheid is. Als je niet in staat bent om even de kapel binnen te lopen, verzink dan in gebed, al is het maar voor een zeer kort ogenblik, op de plaats waar je bent. Ik eis de verering van mijn barmhartigheid van ieder schepsel, maar in de eerste plaats van jou omdat Ik aan jou het diepste inzicht in dit mysterie gegeven heb.

Laat ons met dit rozenkransgebed de H. Drie-eenheid vragen medelijden te hebben met ons land, opdat de goddelijke barmhartigheid zou zegevieren over de gerechtigheid, en de duisternis waar ons land en de wereld in ondergedompeld zijn door geloofsverlies verjaagd mag worden door het licht van het katholiek geloof.