GEBEDSWAKE VOOR HET LEVEN : Binnenkort in uw parochie?

« Een gemeenschappelijk gebed voor de bescherming van het leven »

De bescherming van het leven is een christelijke vereiste. Christus is ‘de Weg, de Waarheid en óók het Leven’. Hij roept ons op om onze broeders te ondersteunen, en vooral de zwaksten en de meest kwetsbaren. « Ik verzeker jullie, alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders en zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan. (Mat.25 40)»

“Bezorgdheid voor het bedreigde leven van de ongeborenen en ouderen is een vereiste van de liefde en is noodzakelijk.” Zo sluit Johannes Paulus II zijn encycliek Evangelium Vitae af met zijn “Gebed voor het leven”

In een tijd waarin het leven overal bedreigd wordt, is het dringend en onmisbaar om voor het leven te bidden en gehoor te geven aan de oproep van onze paus Franciscus om de barrières van de « globalisering van onverschilligheid » door te breken.

Deze oproep beantwoorden zou een zorg moeten zijn van elke Christen.

Maar hoe kunnen we dit antwoord geven?

« Ik verzeker jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.” Mat.18 19-20

Om deze oproep te beantwoorden, komen we vol vertrouwen bidden tot Onze Vader. Samen vragen we God om bescherming van alle mensenlevens.

Het is het wens van Johannes Paulus II om een groot gebed te bidden voor het leven dat de wereld doorkruist . Evangelium Vitae nr. 100

De beweging identificeert en promoot uw wake door media en kerkelijke structuren. Hij stelt voor een gebedstijd ter gelegenheid van de Eucharistische Aanbidding, liederen en meditaties, Bijbelselezingen en gebedsintenties: een kans om zich tot Christus te wenden die ‘de Weg, de Waarheid en het Leven’ is.

 “ We zullen door gebed de genade en het licht van de Heer verkrijgen voor de bekering van de harten en we zullen een gemeenschappelijke kerkelijke getuigenis geven voor een cultuur van leven en liefde.” Brief van 14 juni 2010 uit initiatief van Benedictus XVI

Concreet vinden de gebedswaken plaats in de parochie met de priester en met de steun en de zegen van de bisschop. Ze vinden plaats in zoveel mogelijk parochies, zodat alle christenen kunnen beantwoorden aan de oproep voor het leven.

Bijna 400 waken zullen tegelijkertijd op Zaterdag 1st december 2018 plaats vinden in parochies, kapellen, religieuze gemeenschappen of bij leken die de Cultuur van het Leven willen doen herleven …Dit zal op de vooravond van het Advent gebeuren. Er zal gebeden worden in Frankrijk, België, Duitsland, Luxemburg , Zwitserland, Italië, Afrika, het Caribisch gebied, Guyana, Reunion, Polynesië, Mexico en Quebec…In Belgïe, gebedswakes vinden plaats in:

– Brussel: gebedswake om 19u30 in de Heilig kruiskerk – Place Sainte-Croix, 1050 Elsene

– Luik: gebedswake om 20 uur in de kathedraal St Lambertus te Luik

– Villers-la-Ville: gebedswake om 20 uur in de kerk Notre-Dame de la Visitation   Rue de Sart 24, 1495 Villers-la-Ville

– Salzinnes (Namen): Vespers om 17.00 uur, gevolgd door een aanbidding voor het leven in de kerk Sainte Julienne – Chaussée de Charleroi 5000, 5000 Namen

– Gistel (Oost-Vlaanderen): gebedswake om 20.00 uur in de Gemeenschap Moeder van Vrede – Abdijstraat 84, 8470 Gistel

– Lahamaide (Henegouwen): gebedswake om 20.30 uur in de kerk van St Marie Madeleine – Place de Lahamaide 7890 Lahamaide

– Verviers: gebedswake op 3 (!) december om 20 uur in de kerk Notre Dame des Récollets – Enclos des Récollets, 4800 Verviers

Een gebedswake organiseren in mijn parochie, waarom ik niet?

Je vindt op onze website https://wwww.veilleespourlavie.org hulpmiddelen voor de organisatie zoals een voorstel van structuur, meditaties, liedjes, enz.

Organiseer Uw Wake !

Video van de Paus die ons aanmoedigt om voor de bescherming van het menselijk leven te bidden : hier