“Bid. Bid veel en breng offers voor zondaars.” Onze Lieve Vrouw van Fatima 1917.

Vandaag, 11 februari 2020, vieren we de Heilige Maagd Maria onder haar titel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. We smeken haar om België te beschermen tegen de afwijkingen van een nieuwe wet op abortus (zie hieronder).

Laten we ons verzoek om hulp voortdurend uitbreiden tot Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, patrones van ongeboren kinderen. We vragen om de bekering van harten door het gebed dat aan de kinderen van Fatima  door de Engel van de Vrede werd onderwezen. Dit is de gelegenheid van een noveen die eindigt op 20 februari, het feest van Sancta Jacintha.


 

Het Gebed aan OLV van Guadalupe:

Maagd van Guadalupe, patrones van ongeboren kinderen, we smeken uw voorbede voor elk kind dat met abortus wordt bedreigd. Help toekomstige ouders om het onschatbare geschenk van het leven van hun kind van God te accepteren. Troost de ouders die dit geschenk verloren door abortus en leid hen tot vergeving en genezing door de Goddelijke Genade van je Zoon. Leer ons schatten te koesteren en voor onze familie en vrienden te zorgen totdat God hen in zijn huis roept. Help ons anderen nooit als lasten te zien. Leid onze politieke leiders om elk menselijk leven te verdedigen door middel van eerlijke wetten. Inspireer ons allemaal om te getuigen van ons geloof in het openbare leven, om te spreken voor degenen die geen stem hebben. Wij vragen u dit in de naam van uw Zoon, Jezus Christus, die Liefde en Genade is. Amen (uit Respect Life Liturgy Guide 2010)

—–

Het gebed van de Engel van Vrede:

De Engel onderrichtte de kinderen: “Bid op deze wijze. De Harten van Jezus en Maria hebben aandacht voor de stem van jullie smeekbeden”.

“Mijn God, ik geloof, ik aanbid, ik hoop en bemin U. Ik vraag vergiffenis voor hen, die niet geloven, niet aanbidden, niet hopen en U niet beminnen.

Allerheiligste Drievuldigheid, Vader, Zoon en Heilige Geest, ik aanbid U met de grootste eerbied en ik offer U op het allerkostbaarste Lichaam en Bloed, de ziel en de Godheid van Jezus Christus, tegenwoordig in alle tabernakels op aarde, tot eerherstel van de beledigingen, heiligschennissen en onverschilligheid waardoor Hij wordt beledigd. En door de oneindige verdiensten van Zijn allerheiligst Hart en van het Onbevlekt Hart van Maria bid ik U om de bekering van de arme zondaars. Amen.”

———————————————————————————————