Hernieuwing van de toewijding van België aan het Heilig Hart en het Onbevlekt Hart van Maria

 

In 1868 werd België voor het eerst toegewijd aan het Heilig Hart van Jezus.
Het was een van de eerste landen dat werd toegewijd aan het Heilig Hart.
De toewijding van ons land aan het Onbevlekt Hart van Maria vond plaats op 15 augustus 1943.
Sinds 2020 wordt deze toewijding jaarlijks hernieuwd.
Dit jaar vindt de hernieuwing van de toewijding plaats tijdens de mis die gevierd zal worden op

Zaterdag 11 maart 2023 om 15 u

in de Basiliek van het Heilig Hart in Koekelberg

 14u20: tweetalig Rozenkransgebed (Blijde Mysteries)

15u00: tweetalige mis en toewijdingsgebed voor België

16u15-17u00: aanbidding van het Heilig Sacrament

Vandaag staan België en de wereld voor enorme uitdagingen. We hebben de hulp van de Heer nodig: “Ik hef mijn ogen op naar de bergen; vanwaar zal hulp tot mij komen? Hulp komt tot mij van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft. “(Ps. 121(120),1-2). Daarom lijkt de toewijding van ons land wenselijk, om een nauwere band tussen de Hemel en ons land te scheppen.

De vereniging “Per Mariam ad Jesum” die aan het initiatief van deze viering ligt, nodigt priesters en gelovigen van harte uit om deze viering bij te wonen.

Priesters die wensen te concelebreren, kunnen dit laten weten door een e-mail te sturen naar toewijding.consecration@gmail.com.

Indien u één of meer posters (A3) en flyers (A6) wenst om uw pastorale eenheid, uw parochie, uw gebedsgroep op de hoogte te brengen van deze gebeurtenis, stuur dan een e-mail naar ditzelfde adres met vermelding van uw postadres en het aantal gewenste posters en flyers. Ze worden zo snel mogelijk toegestuurd.

Op de Facebook-pagina van het evenement vindt u meer uitleg over de betekenis van de toewijding en de redenen voor de hernieuwing ervan. https://www.facebook.com/Cons%C3%A9cration-de-la-Belgique-Toewijding-van-Belgi%C3%AB-103994228132255/