Zaterdag 7 oktober 2023 om 15.00u, laat ons de rozenkrans voor Belgïe en de wereld bidden

 

Bij verschillende gelegenheden heeft de Paus de gelovigen over de hele wereld uitgenodigd om de rozenkrans te bidden, in het bijzonder tijdens de maand oktober: “Bid dat de heilige Moeder Gods de Kerk onder haar beschermende mantel plaatst: om haar te behoeden voor de aanvallen van de boze […], en dat zij [de Kerk] zich mag inzetten om zonder aarzeling te strijden zodat het kwaad niet overwint.”(september 2018)

Op zaterdag 7 oktober 2023 om 15.00 uur zullen we in België en in de hele wereld de Rozenkrans bidden voor de Kerk, voor de heropleving van de deugden Geloof, Hoop en Liefde, voor de bescherming van het menselijk Leven en voor Vrede in de wereld zoals Onze Lieve Vrouw in Fatima bij elk van haar verschijningen heeft gevraagd. De Kerk, de mystieke Bruid van Christus, heeft de opdracht gekregen om tot aan het einde van de wereld het Geloof, de leer van Christus en het leven van zijn goddelijke genade in onze ziel door de sacramenten door te geven. ddd

Volgens de leer van de pausen hoopt de Kerk “dat alle christengelovigen mogen roemen in het onderworpen zijn aan het rijk van de Maagdelijke Moeder van God, die koninklijke macht heeft en brandt van moederlijke liefde” om aan de zielen de vruchten van de Verlossing uit te delen. Pius XII heeft de Encycliek Ad Cœli Reginam geschreven om het feest van Maria Koningin in te stellen. Kort voor haar dood vertrouwde de heilige Jacinta aan haar nicht Lucia van Fatima toe: “Vertel iedereen dat God ons zijn genaden schenkt door het Onbevlekt Hart van Maria… dat we om vrede vragen aan het Onbevlekt Hart van Maria, omdat God die aan haar heeft toevertrouwd. Ach, kon ik maar in elk hart het vuur leggen dat in mijn borstkas brandt en me zo doet houden van het Hart van Jezus en het Hart van Maria. Laten we de Harten van Jezus en Maria troosten door de liefdesdaad die het bidden van de rozenkrans is, als eerherstel voor de zonden die hun Harten beledigen en voor de bekering van de zondaars.

Door de rozenkrans te bidden tonen we onze gehechtheid aan Maria en vragen we ook om haar hulp wanneer we mediteren over de episodes van haar leven met haar Zoon, Jezus, naar Wie zij ons leidt. Het bidden van de rozenkrans raakt het hart van onze hemelse Moeder. Ze beloofde haar kinderen die dit gebed baden dat ze speciale hulp zouden krijgen, “een oplossing voor elk probleem, hoe groot of klein ook” (Zr Lucia van Fatima).

Mogen deze tijden van gebed, versterkt door een paar liederen, verlopen in sereniteit en de vrede die we zoeken uitstralen, in naastenliefde en met respect voor iedereen, voor het leven in de omgeving en voor de veiligheidsvoorschriften.

Nederig en vol vertrouwen in God vragen we ook om de steun van Maria, Troosteres van de Bedroefden, in alle beproevingen die we doormaken. We vertrouwen haar onze zielen toe, onze families, onze samenleving, ons land en de hele wereld.

We nodigen jullie uit om gebedsplaatsen te creëren en ze aan ons door te geven, zodat andere biddende mensen zich bij jullie kunnen aansluiten. Op onze website komen die dan op een kaart, zodat iedereen ze daar kan vinden en/of in de lijst op dezelfde pagina.

De rozenkrans wordt altijd gebeden op de dag die is aangekondigd op de website, tenzij anders aangegeven.

Maak gebedsgroepen en sluit je erbij aan en maak ze bekend aan allen die dorsten naar de Vrede waarheen Maria ons leidt en die alleen in God te vinden is!

Om u te helpen deze informatie aan uw omgeving door te geven, aarzel niet om de flyer te downloaden,  hem af te printen en te verspreiden.

Elke gift op de rekening IBAN : BE38 9733 5179 3772 – BIC : ARSPBE22 is welkom om het drukken van flyers financieel te steunen die wij u zullen toesturen op verzoek op info@rosaryontheborders.be
Dank u bij voorbaat!

Als u foto’s maakt van de gebedssamenkomsten en ze met ons wil delen om anderen aan te moedigen om zich bij deze gebedsmomenten aan te sluiten via Instagram, Facebook en /of deze site, kan u ze e-mailen naar info@rosaryontheborders.be, maar respecteer de privacy van de deelnemers en zeg hen dat er foto’s genomen worden.  Als u ons afbeeldingen of foto’s toestuurt, verleent u ons automatisch het recht om ze ook te gebruiken, hetzij op gebedskaarten, homepages, sociale media en offline media. Als u dat niet wenst, gelieve dan een copyright vermelding op de betreffende foto aan te brengen, vooraleer ze door te sturen.