Met Maria

Met Maria

Er wordt veel gebeden, gelukkig maar! Bidden is immers antwoorden op de genade die God ons geeft en het kanaal openhouden waardoor zijn liefde stroomt. Bidden is uitdrukking geven aan ons geloof dat Gods wil over ons leven en samenleven het beste is. Aan dat geloof en vertrouwen ontbreekt het ons echter meer dan we zouden willen. We zien met onze menselijke blik zo veel en zo vaak wat verkeerd gaat, wat anders verloopt dan we wensen en nog meer dat anders is dan wat Jezus in het evangelie toont aan Rijk Gods. Het is goed en zalig om dan ons beperkte geloof te hechten aan het geloof van Maria en met haar te bidden.

Wie de rozenkrans bidt, overweegt de grote mysteries van het heil dat God voorheeft met alle mensen en dat Hij in Jezus Christus toont. Maria heeft dit heil gedragen en gevoed, zij heeft ‘Ja’ gezegd met heel haar leven aan Gods wil. Zij is de eerste gelovige van het nieuwe verbond en zij gaat met ons mee wanneer wij de rozenkrans bidden. De weg van de blijde, de droevige, de glorierijke en de lichtmysteries. Maria was er destijds bij en heeft het gezien met haar blik van het geloof. Zij gaat nu ook met ons mee doorheen al die goddelijke en menselijke ervaringen van heil en helpt ons te kijken met de blik van het geloof.

Zo willen wij verbonden met elkaar als kerkgemeenschap, als veelgiefde kinderen van God, als mensen van goede wil met Maria bidden en geloven dat Gods wil ook vandaag het beste is over ons leven en samenleven.

Vanuit het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel willen wij dit initiatief dan ook van harte steunen.

Kanunnik Luc Van Hilst, rector van heiligdom te Scherpenheuvel