De oorsprong van de Rozenkrans aan de grenzen

Maciej Bodasiński, een van de organisatoren van de “Rozenkrans aan de grenzen” in Polen.

“Dit jaar, nu in 2017, in het jubileum van de openbaringen van de Moeder van God in Fatima willen wij haar oproep voor het rozenkransgebed navolgen om de wereld te redden. De Rozenkrans aan de grenzen is geen kruistocht omdat wij niemand willen bestrijden. Het is een reusachtige oproering voor en niet ertegen. Wij volgen vast haar bevel na, en wij willen aan de grenzen van ons land bidden, uitstappen in het gebed en getuigen aan de hele wereld, zodat de Barmhartigheid van God niet tot een grens wordt beperkt. (…)

Ten opzichte van de groeiende spanning, oorlogsbedreigingen, en terrorisme, willen wij voor een wereldwijde vrede bidden. Maar onder vrede wordt niet alleen een afwezigheid van oorlog bedoeld maar de vrede van God, de vrede in het hart. Veel mensen die zich bekeerden, zeggen dat het de grootste gave is dat ze van de Schepper hebben ontvangen – vrede van het hart. Wat er ook gebeurt, jij vertrouwt [op God], en je bent kalm. Wij bidden voor vrede voor mensen, onder mensen, en onder volkeren.

Het is niet en kan nooit een gebed tegen iemand zijn. Gebed is nooit tegen iemand, het is altijd VOOR iemand. Anders zou het een vloek zijn.

Met ons gebed proberen wij geen concrete handeling op God te “dwingen”. Wij vragen gewoonweg aan de Heer door bemiddeling van zijn Moeder onze wortels te genezen, opdat wij zo opnieuw vruchten zouden kunnen geven. (…)

Wij proberen geen concrete mensen of groep te definiëren die een bedreiging zou kunnen vormen. Het belangrijkste opzet is de bekering, zielen van mensen in Polen en in de hele wereld te redden.

Wij vertrouwen alles aan Maria toe, en wij laten haar over wat de vruchten van dit gebed zullen afscheppen. Wij proberen meer om als kinderen lijken: Onze Moeder vroeg om de rozenkrans te bidden, zo bidden wij hiermee. Zij vroeg om boetedoening, zo doen wij boete. Wij proberen in haar zonder voorbehoud te geloven, met de absolute zekerheid dat als wij haar het lot van Polen en de hele wereld toevertrouwen,  wij zullen worden gered.

(…)Wie weet? Misschien zal een netwerk van deze rozenkransen de hele wereld dekken. “

Bron: https://www.lifesitenews.com/news/1-million-catholics-expected-to-pray-rosary-to-save-poland-and-the-whole-wo