Onbevlekt Hart van Koningin Maria.

Bij openbare rampen heeft het christenvolk altijd zijn toevlucht genomen tot het liefdevolle Hart van Maria, altijd ook werden zijn dringende smeekbeden om hulp verhoord. Zo heeft ook Paus Pius XII op 8 December 1942, in de somberste uren van de wereldoorlog, de Kerk en het mensdom toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria. Op 4 Mei 1944, heeft hij voorgeschreven, dat over geheel de wereld op 22 Augustus, het Feest van het Onbevlekt Hart van Maria zou gevierd worden.

Ook in langvervolgen tijden heeft het christenvolk met recht geloofd, dat Zij uit wie de Zoon van de Allerhoogste, de “Koning der koningen en de Heer der heren”, geboren is, boven alle andere schepselen van God bijzondere genadevoorrechten had ontvangen. En als het dan dacht aan de nauwe band, die er bestaat tussen moeder en kind, heeft het de koninklijke verhevenheid van de Moeder Gods boven alles zonder moeite aanvaard. Met deze woorden kondigde Paus Pius XII in 1954 de instelling aan van het nieuwe Mariafeest, dat feest, zo sprak hij, dat bestemd is, om de koninklijke waardigheid van Maria met grotere helderheid voor aller ogen te laten schitteren.

“Allerwaardigste Koningin van de wereld, Maria, eeuwig Maagd, spreek ten beste voor onze vrede en zaligheid, gij die Christus de Heer hebt gebaard, de Verlosser van allen”.