Interview met Bisschop John Armitage

Rozenkrans aan de Kust, Groot Brittanië

De eerste woorden van OLVrouw in de Aankondiging van de engel, tonen ons een gelovige vrouw, eerst “diep verontrust” bij het vernemen van Gods Wil in haar leven. Maar de aartsengel Gabriël stelt haar gerust. Ze hoeft niet bang te zijn omdat “niets onmogelijk is voor God”. Dit leidde haar om haar hart te openen en God “ja” te zeggen. Haar laatst woorden zijn “Doe wat hij je zegt”.

De Rozenkrans stelt ons in staat om te reflecteren op de gebeurtenissen in het leven van de Zoon van de Moeder Gods. Zo delen we in haar vreugde dat haar Zoon onze redder wordt.

Als we ons zorgen maken en bang zijn, zullen we vreugde en moed vinden als we proberen te “doen wat hij ons zegt”. De ‘Rozenkrans aan de Kust’ is een daad van geloof in deze moeilijke tijden, waarbij we vragen om de bescherming en moederlijke zorg van de vrouw die aan de voet van het Kruis stond.

Deze eenvoudige publieke getuigenis van geloof breng genade op heel het volk van God, opdat het zou delen met zij die de Rozenkrans bidden, in de bron van Maria’s vreugde, Jezus Christus onze Redder.

God zegene

+ Mgr John Armitage,
Rector of The Shrine of Our Lady of Walsingham, Great Britain