De devotie van de eerste zaterdagen van de maand.

Op 10 december 1925, te Pontevedra in Spanje, kort na haar aankomst in het postulaat van de Zusters van de H Dorothea, ontvangt zuster Lucie volgende boodschap van Maria die vergezeld is van Jezus : “Kijk, mijn dochter, naar mijn hart dat omringd is door doornen die de ondankbare mensen prikken door hun godslasteringen. Gij , tenminste troost mij en ik zal op uw sterfbed bijstaan met alle nodige genaden, al degenen die de Eerste Zaterdag van vijf opeenvolgende maanden, biechten, de H Communie ontvangen, het rozenhoedje bidden en mij gezelschap houden gedurende een kwartiertje om de 15 mysteries van de Rozenkrans te mediteren met de bedoeling tot eerherstel.”

Met het oog op de 102de verjaardag van de verschijningen van OLVrouw te Fatima, stellen we voor Haar te eren. Daarom moedigen wij u aan dit bijzondere gebed te bidden ter ere van de Mariamaand :

op Zaterdag 4 mei 2019 om 15 uur 
de eerste zaterdag van de maand

zullen we allen bidden op een plaats naar keuze , alleen of met anderen:

  1. We bidden de Rozenkrans en een toewijdingsgebed aan Maria,
  2. We bieden tevens aan Maria aan, hetgeen Zij van ons verlangt sinds de verschijningen te Fatima in 1917:

“ De Communie ter eerherstel van de 5 eerste zaterdagen van de maand ”

Maria wenst deze stap om de devotie tot Haar Onbevlekt Hart in de hele wereld te verspreiden.

Hoe?
“Aan al degenen, die:

  • gedurende vijf opeenvolgende eerste zaterdagen,
  • te biecht gaan,
  • de Heilige Communie ontvangen,
  • het rozenhoedje bidden,
  • en in mijn tegenwoordigheid blijven gedurende vijftien minuten, om de mysteries van de Heilige Rozenkrans te mediteren,
  • dit ter eerherstel van de beledigingen jegens Mijn Onbevlekt Hart,
    ik beloof  bij te staan op het uur van hun dood , met alle nodige genaden voor het heil van hun ziel “ zei OLV aan Zuster Lucie op 10 december 1925.

Waarom?

Ter herstel van vijf soorten beledigingen en godslasteringen tegen het Onbevlekt Hart van Maria zei Jezus aan Zuster Lucie te Thuy op 29 mei 1930.

  1. de godslasteringen tegenover de Onbevlekte Ontvangenis
  2. de godslasteringen tegen Haar maagdelijkheid,
  3. de godslasteringen tegen Haar goddelijk moederschap, en het weigeren om Haar te erkennen als de Moeder van alle mensen,
  4. de godslasteringen van degenen die openlijk in het hart van de kinderen , onverschilligheid , minachting , of zelfs haat tegenover de Onbevlekte Moeder aanleren,
  5. degenen die Haar rechtstreeks beledigen in de heilige afbeeldingen.

We stellen met grote droefheid vast dat het Heilig Hart van Maria in deze tijd nog meer dan ooit lijdt. Laten we dus met vol vertrouwen aan haar oproep gehoor geven en de 4 eerste zaterdagen van de volgende maanden ( 1 juni,6 Juli, 3 Augustus en 7 september),  bidden we in dezelfde geest.

Deze 5 eerste zaterdagen zijn een eerbetoon aan OL Vrouw die we zullen vieren in Belgie en de wereld , zoals vorig jaar, door de Rozenkrans te bidden met onze families, vrienden en kennissen, op

Zondag 13 oktober 2019 om 15 uur

Jezus en Maria, wiens harten intiem verbonden zijn in het lijden en in de vreugde, zijn getroffen door het gebed en meditatie van hun kinderen en we vragen hen om het Geloof, het Leven en de Vrede te beschermen en te verstevigen doorheen onsland en de wereld , die het broodnodig hebben.

Laat ons deze informatie zoveel mogelijk te verspreiden en nieuwe gebedsgroepen te stichten.