Zaterdag 1 Juni 2019, eerste zaterdag van de maand.

Bedoelde intentie: deze 1e zaterdag aanbieden om de godslasteringen te herstellen tegen de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.

Op 8 december 1854 wordt het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis plechtig afgekondigd in de Sint-Pietersbasiliek door Paus Pius IX met volgende woorden: «  … Door het gezag van Onze Heer Jezus Christus, van de zalige apostelen Petrus en Paulus en van onszelf verklaren, verkondigen en definiëren Wij dat volgende leer een openbaring van God is  : dat de Allerheiligste Maagd Maria op het eerste ogenblik van haar Ontvangenis, door een bijzondere genade en een bijzonder voorrecht van de Almachtige God, dank zij de verdiensten van Jezus Christus, Verlosser van de mensheid, gevrijwaard werd van elke smet van de erfzonde. Bijgevolg moet deze leer met overtuiging en volharding geloofd worden door alle gelovigen.  »

De belangrijkste reden die paus Pius IX aangeeft voor het dogma is de volgende: het past niet dat de Moeder van Jezus-Christus, die Majesteit en  Heiligheid van het vleesgeworden Woord is,  en  gekomen is om door Zijn passie en dood het werk van de duivel te vernietigen, dat Zij ooit besmet zou zijn door de zonde.

De Onbevlekte Ontvangenis is dus het volmaakte meesterwerk van de genade en de barmhartigheid van Christus zelf.Tijdens Zijn stervensuur wijdde Hij ons  toe aan Zijn Moeder,_ Vrouw, ziedaar uw zoon_, omdat wij  ook zouden deelnemen door onze toewijding aan Haar Onbevlekt Hart aan de Heiligmakende genade en aldus genezen worden van onze zonden.

Maria, Onbevlekt Ontvangen is het voorbeeld van de volmaakte zuiverheid aan dewelke elke mens moet reiken om God te behagen.Zij is het voorbeeld van genades die het Barmhartig Heilig Hart  van Jezus  over ons wil verspreiden. De genades  worden ons geschonken door de H Maagd. Tijdens de verschijningen in rue du Bac in 1830 vertelt Maria hoezeer belangrijk het is ons gebed tot Haar te richten om genades te krijgen van God.

Ste Catherine Labouré geeft volgende getuigenis: De Heilige Maagd hield een kleine wereldbol vast met daarop een gouden kruis. Zij schonk het aan God met een smekende bede. Plotseling werden haar vingers  overdekt met allerlei edelstenen waaruit stralen  schoten naar alle richtingen. Zij zegt: “Dit is het symbool van de genaden die ik uitstort over hen die mij er om vragen”.

Maria deed Catharina inzien hoe aangenaam het haar is, wanneer wij tot haar bidden, hoe edelmoedig zij is jegens allen die haar vragen, hoeveel genaden zij verleent aan hen die haar er om smeken en hoe blij zij is, te kunnen geven. Toen vormde zich een ovale omlijsting rond de H. Maagd, met aan de bovenkant deze woorden in goud: “O Maria, zonder zonde ontvangen, bid voor ons, die onze toevlucht tot u nemen”.

De devotie tot Maria  is intiem verbonden met de devotie tot het Heilig Hart van Jezus, die vroeg aan de heilige Marguerite Marie dit te verspreiden over de hele wereld.

In onze wereld die dorst naar Vrede en Liefde, wil Jezus de devotie tot het Onbevlekt Hart van Maria verspreiden  waarover Zij zelf  getuigde te Fatima op 13 juni 1917.

De Liefde van Maria leidt ons naar Christus.”Mijn Onbevlekt Hart zal de weg zijn die u naar God brengt”, zei ze aan zuster Lucie. Want het is in Haar Onbevlekt Hart dat God ons verlost. Door Haar ‘Fiat’ geeft ze aan Christus Zijn bloed  voor de bekering van de zielen.Zij is mede-verlosser door haar éénwording met de passie en de dood van Jezus aan het kruis. Daar begint haar roeping als Moeder van alle zielen door haar Bemiddeling voor het verkrijgen van  alle genaden. Te Fatima vraagt zij ons, en helpt zij ons, om ons steentje bij te dragen aan het werk van de Verlossing en het herstel van de zonden die God beledigen, voor het Heil van de zielen. Door de Rozenkrans toont zij ons de vruchten van haar leven en van het leven Christus.

De Hemel heeft gevraagd via de stem van Zuster Lucia van Fatima, de Herstellende Devotie / Verering van de Vijf Eerste Zaterdagen van de maand. Jezus verscheen aan Zuster Lucia in december 1930 en legde haar de betekenis ervan uit. (https:www.rosaireauxfrontières.be:2019/04/13/la-devotion-des-premiers-samedis-du-mois/).

Bieden wij de eerste zaterdag van de maand Juni, nu op 1 juni, speciaal op als herstelling voor de godslasteringen tegen de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.

Zie hier een feit die aantoont dat de vragen van Onze-Heer niet uit de lucht zijn gegrepen.

Dit feit is al zowat vijftig jaar geleden gebeurd; helaas ervaren we vandaag meer en meer.

In het maandblad van ‘Voz de Fatima’ – de officiële publicatie van het heiligdom van Fatima, dat elke 13de van de maand verschijnt sinds 13 oktober 1922 – is in het nummer van 13 december 1961 volgende informatie verschenen:

Een godslasterlijke en satanische vereniging is gesticht in een zeker land, waarvan de leden zich verplichten godslasteringen uit te spreken tegen de Zeer Heilige Maagd. Deze organisatie houdt zich speciaal bezig met het rekruteren van zijn leden te midden van kinderen, hen aan te zetten om eindeloze litanieën van scheldwoorden tegen de Moeder van God op te zeggen. Tot zover gaat de boosaardigheid van sommigen… Het is de plicht van elke goede christene waarvan de eer van Zijn Moeder ernstig beledigd wordt, om die walgelijke misdrijven te herstellen. Eén van de dringendste vragen van Onze Lieve Vrouw tijdens Haar verschijningen in Fatima, was precies het HERSTEL tegenover Haar Onbevlekt Hart. Zij heeft zelfs aan de kleine herdertjes een kort gebed aangeleerd en hen opgedragen dit te herhalen vooraleer zij een versterving zouden doen :     “O Jezus, het is voor Uw liefde, als HERSTEL voor de beledigingen  aan het Onbevlekt Hart van Maria en voor de bekering van de arme zondaars.”

Deze beledigingen zijn heel reëel en het zijn ook deze die jullie worden voorgesteld om te herstellen nu de eerste zaterdag van de maand juni. Monseigneur Joao Venancio, bisschop van Leiria-Fatima, die erg geraakt is door deze informatie, zal een gebed voorstellen om die godslasteringen te herstellen:

O Maria, mijn zeer Heilige Moeder, om de  beledigingen aan Uw Gepijnigd en Onbevlekt Hart, en in het bijzonder de godslasteringen die tegen U gericht zijn, te herstellen, bied ik U deze bescheiden lofzang aan, met het doel U te troosten voor zovele ondankbare zonen die niet van U houden, en om het Zeer Heilig Hart van Jezus te troosten dat zo erg beledigd en bedroefd is door die smaad die tegen U gericht is.

Verwaardig u, zeer zachte Moeder, om mijn nederige en arme toewijding te aanvaarden. Maak dat ik van U hou en me elke dag opoffer voor U, meer en meer. Bekijk met ogen vol van medelijden al die ongelukkigen dat ze niet zouden talmen een toevlucht te zoeken, berouwhebbend, in uw moederlijke schoot.

Verwaardig U, Heilige Maagd, mijn lof te ontvangen.
Geef mij kracht tegen uw vijanden.
God zijgezegend.
Gezegend zij de hoog verheven Moeder van God, de zeer Heilige Maagd Maria.
Gezegend zijt de heilige en Onbevlekte Ontvangenis.
Gezegend zijt haar glorieuze Tenhemelopneming.
Gezegend zij de naam van Maria, Maagd en Moeder.
Gezegend zij Uw gepijnigd en onbevlekt Hart.Gezegend zij haar Zuivere maagdelijkheid.
Gezegend zij haar Goddelijk Moederschap.
Gezegend zij haar Universele bemiddeling.
Gezegend zij haar tranen en haar smarten.
Gezegend zijn haar genaden  waarmee God haar gekroond heeft tot Koningin van hemel en aarde.
Eer aan de zeer heilige Maagd Maria zeer geliefde dochter van de Vader.
Eer aan de zeer heilige Maagd Maria de Onbevlekte Moeder van de Zoon.
Eer aan de zeer heilige Maagd Maria  zuivere bruid van de Heilige  Geest.
Zeer Heilige Maagd  mijn lieve zachte tedere Moeder, Ik hou van U voor hen die niet van U houden; ik eer U voor hen die U niet willen erkennen als  hun Moeder.

Wees gegroet Maria…

O Maria zonder zonden ontvangen,  bid voor ons die onze toevlucht tot U nemen.

Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans van Fatima, bid voor ons.

Onbevlekt Hart van Maria wees onze toevlucht.

O Smartelijk en Onbevlekt Hart van Maria, bid voor ons die onze toevlucht tot U nemen. Amen.

Imprimatur : Wij verlenen een bijzondere genade aan degene die deze gebeden met godsvrucht bidden.

Leiria 13 april 1961

 + Joao  Bisschop van Leiria Fatima