Heiligdom Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes te Jette, Zondag 3 oktober 2021: Hernieuwing van de toewijding van België aan het Heilig Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria.

Zoals vorig jaar in oktober, zullen wij ook dit jaar de toewijding van ons land aan het Heilig Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria hernieuwen.

We volgen hierin de aanbeveling van de Heilige Louis-Marie de Montfort die meer dan wie ook de toewijding aan Jezus door de handen van Maria aanmoedigde, en aanraadde om deze elk jaar te hernieuwen.

In dit jaar van de Heilige Jozef willen wij de pleegvader van Jezus, bruidegom van Maria en patroonheilige van ons land zeker betrekken bij ons gebed. Hij was de allereerste om zich toe te wijden aan de Harten van Jezus en Maria!

De hernieuwing van de toewijding zal plaatsvinden op zondag 3 oktober om 15 uur tijdens een Eucharistieviering in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Jette.

Programma :

– 14u15 : tweetalig rozenkransgebed (meditatie van de glorievolle mysteries) ;

– 15 u : tweetalige Eucharistie en (drietalig) toewijdingsgebed ;

– Onmiddellijk na de mis : aanbidding van het Heilig Sacrament (ongev. 20 min.).

U kunt ter plaatse deelnemen, of deze drie gebedsmomenten via livestream volgen door naar de volgende pagina te gaan :
 
https://www.facebook.com/Conse%CC%81cration-de-la-Belgique-Toewijding-van-Be
lgie%CC%88-103994228132255/videos/?ref=page_internal


(N.B.: u hoeft NIET over een facebookaccount te beschikken om toegang te hebben tot de livestream !)  

Indien u ter plaatse wenst deel te nemen, is het wenselijk om zich in te schrijven gezien het beperkt aantal plaatsen in de kerk. Gelieve een email te sturen naar toewijding.consecration@gmail.com met vermelding van het aantal personen dat aanwezig zal zijn.

Wij willen u uitnodigen om deze belangrijke gebeurtenis reeds in gebed voor te bereiden.

De toewijding van ons land is namelijk geen banale zaak. Door België toe te wijden aan de Harten van Jezus en Maria, scheppen wij een sterke spirituele band met de Hemel en zetten wij ons land apart voor God. Wij gaan een heilig verbond aan met de Hemel.

We mogen er zeker van zijn dat Jezus en Maria met de medewerking van de Heilige Jozef hun deel zullen doen in deze alliantie, en ons de bescherming en de hernieuwing van ons land die wij hen vragen, zullen schenken.

Laten wij dus ook ons deel doen. Waar we ons bevinden laten we nederig bouwen aan de Belgische maatschappij die door God verwacht is: door gebed en actie, individueel en in groep volgens de inspiratie van de Heilige Geest.


Aarzel niet om deze informatie om u heen te verspreiden.


Adres:

Heiligdom Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, Leopold I-straat 296, 1090 Brussel

Bereikbaar met het openbaar vervoer :
· Metro lijn 6 – station Pannenhuis
· Bus MIVB : 53 en 88 (halte Rechtschapenheid);
· Tram MIVB : 51 (halte Woeste);
· Trein : station Jette + bus 51 of 88 of station Bockstael + bus 53 of 88.