Paus Franciscus heeft alle katholieken opgeroepen in oktober de rozenkrans te bidden en Maria en de aartsengel Michaël

Paus Franciscus heeft alle katholieken opgeroepen in oktober de rozenkrans te bidden en Maria en de aartsengel Michaël om hun voorspraak te vragen voor de bescherming van de Kerk, die zich in “geestelijke turbulentie” bevindt.

In een zaterdag gepubliceerde Vaticaanse verklaring staat dat de paus recent bevestigde dat gebed “het wapen is tegen de Grote Aanklager die ‘door de wereld gaat om te beschuldigen’. Alleen gebed kan hem verslaan”.

“De Russische mystici en de grote heiligen uit alle tradities adviseerden om op momenten van geestelijke turbulentie toevlucht te zoeken onder de mantel van de Heilige Moeder van God.”

[…]

Gebed tot aartsengel Michaël

Franciscus moedigt katholieken aan om het rozenkransgebed af te sluiten met het gebed tot de aartsengel Michaël en het gebed Sub Tuum Praesidium te bidden.

Het gebed tot de aartsengel Michaël werd geschreven door paus Leo XIII (1810-1903): “Heilige Aartsengel Michaël, Verdedig ons in de strijd. Wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de duivel. Wij smeken ootmoedig dat God hem Zijn macht doe gevoelen. En gij, vorst van de hemelse legerscharen, drijf Satan en de andere boze geesten, die tot verderf van de zielen over de wereld rondgaan, door de goddelijke kracht in de hel terug. Amen.”

Het Sub Tuum Praesidium is een aanroeping van Maria die al in het vroege christendom gebeden werd: “Tot u nemen wij onze toevlucht: wees onze bescherming, heilige Moeder van God, wijs onze gebeden niet af als wij in nood zijn, maar verlos ons uit alle gevaren, gij, glorierijke en gezegende Maagd. Amen

[ Bron: https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/paus-roept-op-tot-rozenkransgebed]